Uit onderzoek blijkt dat veel mensen biodiversiteit belangrijk vinden. Toch weten maar weinigen waar het voor staat. Laat staan dat ze weten hoe we het kunnen beschermen en herstellen.

Biodiversiteit gaat over alle plant- en diersoorten. Ze leven met elkaar samen en zijn van elkaar afhankelijk. Maar zodra er te veel soorten verdwijnen of juist één soort te veel overheerst, verdwijnt die natuurlijke balans en komen alle soorten, inclusief wij mensen, in de problemen. Daarom willen we grijs groener maken. Want naast grijze dingen als industrie en stoeptegels hebben we heel hard meer groen nodig.

GROEN GROEIT

We worden met z’n allen steeds bewuster: we proberen minder vlees te eten, minder te vliegen, minder tegels in onze tuin te leggen, we gebruiken meer groene energie dan ooit. Kortom: groen groeit!

Om te zorgen dat de biodiversiteit ook groeit, lanceert Maak Grijs Groener een nieuwe campagne, om iedereen met én zonder achtertuin of balkon te inspireren om de lokale biodiversiteit te herstellen. Dat kan alleen, maar gaat nog veel beter samen met je buren, vrienden, collega’s of de gemeenteraad. Want hoe meer mensen je meekrijgt, hoe meer impact je maakt.

Ontdek hoe groen groeit